غالبا نام آنتی اکسیدان را در رابطه با حفظ سلامتی و جلوگیری از ابتلا به بیماریهای مزمن شنیدهاید.
مصرف آنتی اکسیدان برای حفظ سلامتی اهمیت ویژهای دارد و بیتوجهی به آنها به نوعی، توجه به رادیکالهای آزاد و صدور اجازه برای شروع فعالیت آنها و در نتیجه بروز انواع بیماریها است!
در ادامه به مفهوم آنتی اکسیدان و ارتباط آن با رادیکالهای آزاد میپردازیم. با ما همراه باشید.
آنتی اکسیدانها و رادیکالهای آزاد چه ارتباطی با هم دارند؟
بدن به صورت خودکار و طبیعی، به تولید رادیکالهای آزاد و همچنین آنتی اکسیدانها برای مقابله با آنها میپردازد، تولید رادیکالهای آزاد، فعالیت و رشد سلولهای سالم بدن را مختل میکند به همین دلیل، اهمیت نقش آنتی اکسیدانها در بدن پررنگتر میشود. آنتی اکسیدانها وظیفه مهار کردن فرآیند اکسیداسیون در بدن را دارند. پیری زودرس، فعال شدن ژنهای معیوب در DNA، آسیبرسانی به سلولهای سالم و تضعیف سیستم ایمنی بدن از عواقب پایین بودن سطح آنتی اکسیدان در بدن است.
هرچند که عموما تولید رادیکالهای آزاد بیشتر از آنتی اکسیدانها است اما با مصرف خوراکیهای حاوی آنتی اکسیدان، میتوان بدن را برای مقابله با رادیکالهای آزاد و خارج کردن آنها از جریان خون، آماده و تقویت کرد.
طیف گستردهای از آنتی اکسیدانها وجود دارد که مصرف هر یک، برای قسمتهای مشخصی از بدن مفید است، برای مثال بتاکاروتن برای سلامتی چشم، فلاونوئیدها برای سلامتی قلب، لیکوپن برای سلامتی پروستات و… . به همین دلیل برای حفظ سلامتی بهتر است تا انواع آنتی اکسیدانها را در برنامه غذاییمان لحاظ کنیم.
فواید آنتیاکسیدانها بر سلامتی
سلامتی پوست
یکی از فواید شناخته شده آنتی اکسیدانها، حفاظت از سلامتی پوست است. جلوگیری از آفتاب سوختگی در برابر پرتوهای ماوراء بنفش، جلوگیری از پیری زودرس پوست و ابتلا به سرطان پوست از فواید مصرف خوراکیهای حاوی آنتی اکسیدان است.
آلایندههای موجود در هوا، مواد شیمیایی و استعمال دخانیات نیز، از دیگر مواردی است که فعالیت رادیکالهای آزاد را تشدید میکند و پروسه کلاژنسازی پوست را تحت الشعاع قرار میدهد.
آنتی اکسیدانها علاوهبر مقابله با فعالیت رادیکالهای آزاد، باعث ایجاد درخشندگی بیشتر پوست و کاهش التهابهای پوستی نیز میشوند.
کاهش ریسک ابتلا به سرطان و بیماریهای مزمن
بدن ما درست مثل فلزات اکسید میشود؛ هرچند که پروسه اکسیداسیون برای بدن حیاتی است اما عدم تعادل در این پروسه، باعث بروز استرس اکسیداسیون میشود.
استرس اکسیداسیون ایمنی بدن را کاهش میدهد و باعث انتشار سلولهای سرطانی و بروز انواع سرطان میشود. در واقع، استرس اکسیداسیون، با آسیب زدن به DNA یا همان اطلاعات ژنتیکی سلول، باعث جهش ژنی و در نهایت بالا بردن ریسک ابتلا به سرطان میشود.
ابتلا به دیگر بیماریهای مزمن از قبیل بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، بیماریهای ریوی، آلزایمر و بیماریهای خود ایمنی از دیگر مواردی است که بر اثر استرس اکسیداسیون رخ میدهد.
همانطور که پیشتر اشاره کردیم، مصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان از انتشار سلولهای سرطانی جلوگیری میکند و باعث تضعیف و مانع از رشد سلولهای سرطانی در بافتهای جدید میشود.
کنجد و به طور کلی فراوردههای کنجدی، از منابع سرشار آنتی اکسیدان هستند که گنجاندن آنها در برنامه غذایی روزانه میتواند گزینه مناسبی برای مبارزه با فعالیت رادیکالهای آزاد باشد و به تبع آن، ریسک ابتلا به انواع بیماریها را کاهش دهد و تا حد زیادی محافظ سلامتی باشد.
شرکت حلوای عقاب نزدیک به 80 سال است که در زمینه تولید محصولات کنجدی فعالیت دارد و تلاش میکند تا با توجه به استاندارهای بینالمللی و همچنین تنوع و کیفیت مورد نیاز جامعه، حافظ سلامت گروههای سنی مختلف باشد.
گروه حلوا، گروه ارده، گروه کنجدبار، گروه کنجد، گروه سس کنجد و گروه کرم کنجد نمونههایی از محصولات کنجدی کارخانه عقاب هستند که مصرف آنها به عنوان صبحانه و یا حتی میان وعده میتواند تا حد زیادی آنتی اکسیدان مورد نیاز بدن را تامین کند و تضمینی برای حفظ سلامتی باشد.