در دیدگاه طب سنتی ایران، طبع کنجد گرم بوده و مادهای بسیار مغذی با خواص فوقالعاده محسوب میشود. تامین آنتی اکسیدان، کلسیم، آهن و فسفر، کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب، افزایش سوخت و ساز بدن، پیشگیری از پوکی استخوان و خواص ضد التهابی، کنجد را به یکی از اصلی ترین مواد غذایی در حفظ سلامتی بدن تبدیل کرده است.
علاوه بر آن، روغن کنجد نیز خواص قابل توجهی دارد. چربیهای اشباع نشده نقش بسیار موثری در جلوگیری از بیماریهای قلبی و کنترل سطح کلسترول دارند؛ درحالی که چربیهای اشباع شده، کاملا بر خلاف آن عمل میکنند. برخلاف بسیاری از روغنها، نزدیک به 80% اسید های چرب موجود در کنجد، غیر اشباع هستند.
دانه کنجد حاوی ترکیبی از اسیدهای چرب غیر اشباع، مواد معدنی، کربوهیدرات، پروتئین، و همچنین مقادیر زیادی ویتامین است. از مهمترین ویتامین های موجود در کنجد می توان به ویتامین های گروه B و ویتامین E اشاره کرد. همانطور که میدانید ویتامینهای گروه B نقش بسیار مهمی در تکامل اعضای جنین و ارتقای سلامتی خانمهای باردار دارند. همچنین مصرف ویتامین E همواره توسط پزشکان در دوران بارداری توصیه میشود. دانه کنجد با دارا بودن این ویتامینها عضوی مهم در سبد غذایی خانمهای باردار است که به سلامت مادر و جنین کمک میکند.
علاوه بر اینها، یکی از مهم ترین موادی که در دوران بارداری باید تامین شود، کلسیم است. مصرف مناسب کلسیم در این دوره، اثر مثبتی بر حفظ سلامت استخوان ها، قلب، عضلات، سیستم عصبی و پوست دارد. همچنین در دوران بارداری، یکی از بزرگترین مشکلاتی که خانمهای باردار با آن دست و پنجه نرم میکنند کمبود آهن است. در عین حال، کنجد منبع فوقالعادهای برای تامین کلسیم، آهن، فسفر و ویتامین های گروه B و E مادر و جنین محسوب میشود. به علاوه خواص آنتی اکسیدانی دانه کنجد و روغن کنجد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن مادر و جنین می گردد. همینطور روغن کنجد به دلیل داشتن اسیدهای چرب ضروری تاثیر مثبتی بر تکامل دستگاه عصبی نوزادان دارد.
به خاطر داشته باشید که مصرف خودسرانه هرگونه داروی گیاهی یا شیمیایی در دوران بارداری میتواند اثرات بسیار نامناسبی داشته باشد. به همین دلیل حتی در مصرف مواد کاملا گیاهی نباید زیاده روی کرد. بهتر است همواره با پزشک خود در ارتباط بوده و در مورد میزان مصرف هریک از داروها، مواد غذایی و یا مکملها با او مشورت کنید.